Praliny z daktyli, jagód goji i morwy

Praliny z daktyli, jagód goji i morwy

  • 20 min
A gdyby tak zrobić samodzielnie słodycze, które można zajadać bez wyrzutów sumienia? Słodkie, z najlepszych składników. Z tym przepisem poradzi sobie dosłownie każdy.

Składniki:

• 250 daktyli bez pestek
• 50 g jagód goji
• 50 g morwy
• 1 miarka kakao w proszku
• 40 g kakao

Przygotowanie:

• Daktyle, jagody i morwę miksujemy na gładka masę.
• Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i wkładamy je do pojemnika z kakao.
• Każdą kulkę staramy się od razu otoczyć w kakao, żeby nie przyklejały się do siebie i do pojemniczka:)
• Gotowe pralinki wkładamy do lodówki na min. 3 h w szczelnie zamkniętym pojemniku.
• Pralinki najlepiej podawać schłodzone, zapas najlepiej przechowywać w lodówce.

Autorką przepisu oraz zdjęcia jest Nina z La Vie Claire.